back to homepage back to homepage
screen van de week
meer screenshots

In de wereld van het Oude Imperium, werd het ontdekte land verdeeld in zeven naties:

CRAWFORD

Crawford ligt in het zuiden van het Oude Imperium. De stad wordt bestuurd door Regent Dovbar, maar de invloed van de Bischop van Crawford groeit constant.

BARMECIA en CLEYCOURT

De koninkrijken van Barmecia en Cleycourt liggen tegen Crawford aan. Oorspronkelijk was dit ��n enkele kolonie, maar zij scheidden na een groot conflict. Ze liggen beide in het westen van het Oude Imperium.

(Cleycourt heeft meer ruimte nodig voor uitbreiding, maar door moerasland en Barmecia wordt dat geblokkeerd. Barmecia moet nieuwe handelsroutes vestigen, die tegen bandieten moeten worden beschermd, en de regerende burgemeester wil een kathedraal bouwen waarvoor dringend grondstoffen nodig zijn.)

FOLKLUNG

In het noorden in de hooglanden ligt Folklung. Het land wordt bewoond door de Ynglangers, maar het kasteel van Folklung is lang door eenheden primitieve Barbaren belegerd geweest.

KALOIX

In het zuidoosten ligt Kaloix, een kasteel dat tot gravin Mary de Mortfichet behoort. Zij is opportunist en heeft een oogje op de strevende en jaloerse krijgsheer Dario voor. Mortfichet is "loyaal" aan Koning Mordred, tenminste zolang de hij machtigste regent blijft, maar zij haat Kerberos.

HET KONINKRIJK VAN DE OUDE KONING

Het Koninkrijk van de Oude Koning is het hart van het Oude Imperium. In het verleden was het een bloeiend land, maar nu wordt het kasteel vernietigd en de inwoners van het land verhongeren. Het westen grenst aan de Haveloze Bergen en in het noorden van het Koninkrijk van de Oude Koning zijn de Bewolkte Bergen.

EVELANCE

Het machtige Evelance wordt bestuurd door de corrupte Koning Mordred zelf en zijn genraal Kerberos. Het is gesitueerd in de steenachtige woestijnen van het noordwesten achter de Bewolkte Bergen. Het landschap wordt gemerkt door bizarre rotsvormingen.  The Settlers is a registered trademark of Blue Byte Software. Blue Byte Software is a registered trademark of Ubisoft Entertainment. Blue Byte Software is a Ubisoft Entertainment enterprise.